700 besøkte Solidaritetsdagen

Tusen takk for ditt bidrag til årets solidaritetsaksjon til inntekt for barnehagen Mikros Dounias i Lesvos Solidarity Refugee Camp, Hellas.

Det var hele 700 besøkende innom Dronning Maud i løpet av denne første adventssøndagen i 2018. 700 solidariske trøndere deltok på kunstauksjon, handlet på marked, fikk musikalsk påfyll, kjøpte lodd, pølser, kaker, kaffe, – og chili con carne. Gymsalen var også svært populær, særlig blant de litt yngre besøkende.

På selve dagen og dagene etter fikk vi inn 400.000 NOK.

Det betyr at vi nå har sikret lønn for i hvert fall to, nesten tre, pedagoger i Mikros Dounias. Takket være dere kan vi nå opprettholde og styrke et pedagogisk tilbud i trygge omgivelser for noen av de aller mest sårbare flyktningbarna på Lesbos.

Pedagogene:

  • Yannis har lærerutdanning og flere års erfaring fra offentlig gresk skole.

  • Katharina har mastergrad i barns rettigheter samt erfaring fra arbeid med barn i Moria, som er den største flyktningleiren på Lesbos.

  • Kyveli er utdannet barnehagelærer og er det nyeste pedagogiske tilskuddet.

Pr dags dato er det 16 barn i Mikros Dounias. 8 flyktningbarn og 8 greske barn.

HISTORIEN:

I oktober 2017 åpnet barnehagen Mikros Dounias inne i Lesvos Solidarity Refugee Camp (aka Pikpa), Hellas.

Mikros Dounias betyr "lille verden" både på farsi, gresk, kurdisk og arabisk, og viser solidaritet og integrering i praksis. I tillegg vektlegges natur- og friluftsliv og estetiske aktiviteter. Et viktig prinsipp er at dette skal være et barnehagetilbud både for greske fastboende barn OG barn som lever i transitt.

Den lille barnehagen blir dermed et eksempel på at det er mulig med fredelig sameksistens mellom flyktninger og lokalbefolkning. Denne signaleffekten får stadig større betydning ettersom klimaet hardner til og situasjonen for mennesker på flukt i Europa blir vanskeligere og vanskeligere.

Mikros Dounias er et kjærkomment hvileskjær for barn på flukt, og et møtested for folk uansett bakgrunn. I jungelen av gode intensjoner er denne barnehagen helt konkret, drevet av ekte folk med kloke hoder og store hjerter.

Vi blir lagt merke til, både internasjonalt og lokalt

Greske myndigheter beskriver dette som det mest vellykkete integreringsprosjektet i Hellas. Og det er altså takket være en gjeng med trøndere.

Gjengen i ryggen jobber for å sikre drift av barnehagen, og for at flest mulig barn på flukt skal ha en trygg havn å komme til. Alle pengene som kommer inn til på solidaritetsdagen går direkte til drift av barnehagen. Målet er at barnehagen skal bli selvstendig og uavhengig av Gjengen i ryggen. Men foreløpig er den helt avhengig av vår innsats.

TAKK !

Du kan fremdeles støtte prosjektet Mikros Dounias. Gi barna og familiene deres en tryggere hverdag. Vipps 140933