I oktober 2017 etablerte Gjengen i ryggen en friluftsbarnehage på Lesvos.

I 2017 ble barnehagen Mikros Dounias etablert inne i Lesvos Solidarity Refugee Camp (Pikpa), Hellas.  Mikros Dounias betyr "lille verden" både på farsi, gresk, kurdisk og arabisk, og skal være en barnehage for både greske barn og barn som bor i Lesvos Solidarity Refugee camp. Barnehagen vektlegger natur- og friluftsliv, estetiske aktiviteter, og er solidaritet i praksis. Den viser at det er mulig med en fredelig sameksistens mellom flyktninger og lokalbefolkning. Den er et kjærkomment hvileskjær for barn på flukt, og et møtested for folk uansett bakgrunn.

Gjengen i ryggen jobber for å sikre drift av barnehagen, og for at flest mulig barn på flukt skal ha en trygg havn å komme til.

Takket være en gjeng med dugnadsvillige og giverglade trøndere har vi kunnet opprettholde og styrke et pedagogisk tilbud i trygge omgivelser for noen av de aller mest sårbare flyktningbarna på Lesvos. Målet er at barnehagen skal bli selvstendig og uavhengig av Gjengen i ryggen. Foreløpig er den helt avhengig av vår innsats.

Les mer på http://en.mikrosdounias.eu/.

Gjengen i ryggen har sikret Mikros Dounias et økonomisk fundament